top of page
intro10+2.gif

PROGRAMMA

VIER 10 + 2 jaar ANIMATIEFILM OP DE AHA!

Een animatiefestival voor jong en oud. Gevuld met verschillende expo’s met intern en extern werk, cinemadagen en lezingen. Op 20 januari '23 is de feestelijke opening voorzien.

Noteer deze en alle andere data alvast  in je agenda.

animatie-project kopiëren.png
logo animatie 10 + 2.PNG

16 JANUARI OF 21JANUARI '23

LEZING ”DE WERELD VAN DE ANIMATIEKUNST”

Een lezing over de rijke wereld van de discipline ‘animatiekunst’.

 

Laat je onderdompelen en inspireren door een selectie van werk van beeldend kunstenaars die in hun oeuvre wezenlijk met animatie werken of bijzonder werk met animatie hebben gemaakt.

 

De keuze laat een mix zien uit de grote variëteit in mogelijkheden van animatie van schilderkunst, tekenkunst, computer-kunst, collagering. Met daarnaast de conceptuele benadering: het abstraheren, citeren en bekritiseren.

 

De lezing is gratis.

Locatie: In de aula van de AHA! - Tientjesstraat 4 - 8530 Harelbeke.

Maximum 40 deelnemers.

Inschrijven voor deze lezing is verplicht en kan via deze  link:

logo animatie 10 + 2.PNG
animatie.JPG

Link om in te schrijven

logo animatie 10 + 2.PNG
FightingPablo_Still02_Copyright+Cinnamon+Entertainment,+Courtesy+Robbe+Vervaeke.jpg

20 JANUARI TOT EN MET 18 MAART '23

EXPO IN MOTION


Ontdek de wereld van animatiefilm als film- en kunstdiscipline met werk van professionelen en semi-professionelen. Een breed scala van verschillende animatievormen en animatiefilmtechnieken komen aan bod aan de hand van afgewerkte films, installaties, stills, cells en voorbereidend werk.

Met werken en screenings van: Raoul Servais - Roman Klochkov en Anna Heuninck - Robbe Vervaeke - Charlot Winne - Cinnamon entertainment - Emma De Swaef en Marc James Roels - Jacky De Groen - Ruben Claeys.

 

Deze expo wordt feestelijk geopend met een vernissage om 19.00 op 20 januari.

MET EXCLUSIEVE SCREENINGS EN WERKEN!

Zin om je visueel onder te dompelen in de expo 'In motion' klik dan op onderstaande link:

Link beeldmateriaal expo 'In motion'

logo animatie 10 + 2.PNG
Flee filmstill 2.jpg

3 FEBRUARI '23 start om 19.00

CINEMA AHA! #1

Filmvoorstelling voor jongeren en volwassenen.
In zijn geanimeerde docu 'Flee' volgt Jonas Poher Rasmussen een Afghaanse vluchteling om stukje bij beetje het tragische verhaal van deze homoseksuele man bij elkaar te puzzelen.

Extra info:

Jonas Poher Rasmussen DK FR IT NO ES GB US SE2021

Amin arriveerde als niet-begeleide minderjarige in Denemarken vanuit Afghanistan. Vandaag, op 36-jarige leeftijd, is hij een succesvolle academicus en gaat hij trouwen met zijn vriend. Al 20 jaar lang hangt een groot geheim als een donkere schaduw boven zijn leven. Dat geheim wil hij nu voor het eerst delen met een oude vriend.

Het waargebeurde verhaal van een man die zijn verleden onder ogen moet zien om een toekomst te krijgen. In deze aangrijpende geanimeerde docu puzzelen we stukje per stukje het verhaal in elkaar van een homoseksuele man die Afghanistan ontvluchtte. Niemand kent zijn exacte verhaal, zelfs zijn partner niet. Toch krijgt de regisseur zijn oude schoolmakker aan het praten

Inschrijven voor deze film is verplicht en kan via deze link:

Link om in te schrijven

Trailer Flee

logo animatie 10 + 2.PNG
LagereSchaduwAnimatie_24.JPG

11 FEBRUARI TOT EN MET 18 MAART '23

EXPO MADE IN AHA!

Het atelier animatiefilm op de AHA! ging 2 jaar geleden zijn tiende verjaardag uitbundig vieren, maar na een aanslepende pauze vieren we dit jaar 10+2 jaar animatiefilm. In de afgelopen 10+2 jaren passeerden heel wat studenten, duizenden kortfilmpjes, verschillende technieken, knettergekke ideeën, unieke momenten. Tijd voor een terugblik en een vooruitblik!

Verschillende installaties tonen werk uit de afgelopen 11 jaar animatiefilm en het nog lopende academiejaar. 

logo animatie 10 + 2.PNG
ook muizen gaan naar de hemel filmstill 1.jpg

4 MAART '23 start om 13.30

CINEMA AHA! #2

Zaterdagmiddag filmvoorstelling voor kinderen.
Muizen gaan ook naar de hemel is een prachtige stop-motionfilm voor de hele familie, over het overwinnen van vooroordelen en de kracht van vriendschap.

Extra info:

Denisa Grimmova, Jan Bubenícek FR PL SK CZ 2021

Na een onverwacht ongeluk komen een jonge muis met een opvliegend karakter en een onzekere vos samen in de dierenhemel terecht. In deze nieuwe wereld moeten ze leren hun natuurlijke instincten te bedwingen om met elkaar de uitdagingen van deze prachtige, maar spannende omgeving aan te gaan. Hun reis is vol gevaren en verrassingen, maar tijdens hun avonturen worden ze de beste vrienden.

Ook muizen gaan naar de hemel is een prachtige stop-motionfilm voor de hele familie, over het overwinnen van vooroordelen en de kracht van vriendschap.

Inschrijven voor deze film is verplicht en kan via deze link:

Link om in te schrijven

Trailer Ook muizen gaan naar de hemel

bottom of page