NIEUW

VANAF 12 TOT EN MET 19 JAAR

 

“Met een beetje geduld 
en veel fantasie maak je 
een leuke animatiefilm.“

 

In het atelier Animatiefilm kruip je in de huid van een regisseur, animator, cameraman/vrouw en werk je tot in de puntjes aan je eigen film. In een volledig uitgerust atelier met geluidsopnamestudio leer je onder begeleiding van de leerkracht/kunstenaar de basis- en uitbreidingsprincipes om een verhaal tot leven te brengen op het scherm. Er komen hierbij heel wat soorten animatietechnieken aan bod zoals: klei animatie, leganimatie, stop-motion, storyboard, tekenanimatie, geluiden opnemen, enz. 

Vanuit een thema wordt er op maat en op niveau van de student gewerkt vertrekkende vanuit zijn/haar fantasie-wereld. Je leert in dit atelier kritisch kijken naar films. Welke strategieën hebben de makers ingebouwd om hun verhaal te brengen? En vooral, hoe kan je dit zelf toepassen in je eigen werk. Ook filmische aspecten zoals belichting, timing in film en camerastandpunten worden  toegelicht en je leert er werken met verschillende opnametoestellen. De nadruk ligt op zelfexpressie, maar ook leren werken in groep is belangrijk: een film maak je trouwens nooit alleen! 

 

Kom je uit Beeldenbad, Atelier 3D of Van Gogh en wil je je ontwerpen tot leven laten komen? Of heb je helemaal geen voorkennis? Het maakt niet uit, iedereen is welkom er is geen voorkennis vereist.

Kies één lesmoment uit onderstaand aanbod.

LESMOMENTEN

 

LOCATIE AHA!    
•  woensdag    15.20 - 18.50

•  vrijdag           17.30 - 21.00

•  zaterdag         8.45 - 12.15

INKIJK-ATELIERS@HOME

  Animatiefilm  

Locatie AHA!-secretariaat

 

Tientjesstraat 4

8530 Harelbeke

056 73 34 05

aha@harelbeke.be

  • Facebook Social Icon

© 2016 Academie Harelbeke Anders!