top of page
intro10+2.gif

EXPO IN MOTION

Hieronder word je - nog voor je de expo In Motion komt bezoeken - reeds onder-gedompeld in de wondere animatiewereld van de deelnemende kunstenaars.

Geniet van dit visuele avontuur... en tot op de expo 'In Motion'.

animatie-project kopiëren.png
logo animatie 10 + 2.PNG

RAOUL SERVAIS

De Oostendse filmmaker Raoul Servais (°1 mei 1928)

wordt beschouwd als de vader en de pionier van de animatiefilm in België en is tot op heden een inspiratiebron voor animatiefilmmakers  wereldwijd.

Hij sleepte talrijke prijzen in de wacht, waaronder een Gouden Palm op het Internationaal Festival van Cannes, en richtte de eerste animatiefilmschool op in Gent (KASK), de allereerste op het Europese vasteland.

 

Zijn wereldberoemde oeuvre telt 15 korte animatiefilms en één langspeelfilm.

Screening op 20 januari tijdens de expo 'In motion' > Raoul Servais ‘Chromophobia’

De grijze legioenen overweldigen de wereld van de kleur om er hun kleurloze dominantie te vestigen. De weerstand komt te voorschijn in de gedaante van een scharlaken Tijl Uilenspiegel, die met zijn chromatische listen de terugkeer van de kleur zal bewerkstelligen 

‘Chromophobia’ was een stap verder in de evolutie naar een vereenvoudigde, bijna schematische grafiek, gepaard met een dynamische montage.”

Uit Chromophobia van Raoul Servais - met toelating van raoulservaiscollection.com

Wil je nog meer te weten komen over Raoul Servais? Klik dan op onderstaande link:

logo animatie 10 + 2.PNG

ROMAN KLOCHKOV EN ANNA HEUNINCK

Roman Klochkov behaalde een MFA in audiovisuele kunsten (animatie) summa cum laude aan de School of Arts | KASK in 2006. Zijn afstudeerfilm 'Administrators' werd geselecteerd voor Annecy 2007 en werd wereldwijd vertoond op meer dan 50 filmfestivals, waarbij hij een tiental prijzen won. Roman's eerste professionele korte film 'Natasha' werd genomineerd voor 'Cartoon d'Or' in 2012. Zijn één minuut durende korte film 'Peace' (2014) werd vertoond op de Short Film Corner Film Market (Cannes), MoMA in New York en verschillende internationale filmfestivals zoals Fantoche, Monstra en Animatou.

 

Roman leeft en werkt als zelfstandig animatie- en illustratiekunstenaar/docent in Gent, België.

Anna Heuninck studeerde in 2013 af aan KASK Gent. Haar film Snit (2010) en haar afstudeerfilm Kassa 9 (2013) werden op verschillende filmfestivals vertoond. Na haar afstuderen werkte Anna aan twee korte films voor Lumière. Daarna werkte ze voor ‘Beast Animation’ – de Belgische Stop-Motion studio – voor de reeksen Dimitri en Rintje en een videoclip voor Compact Disc Dummies. Nu is ze freelance animator en geeft ze les aan de kunsthumaniora Sint Lucas in Gent.

Roman en Anna werken vaak samen aan hun animatieprojecten, zoals Fidelio een geanimeerde opera.

Screening op 20 januari tijdens de expo 'In motion' > Roman Klochkov “Natasha” 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Roman Klochkov

natasha.jpg

De Russische beer Nicolaï emigreerde naar Europa om de liefde van zijn leven (zijn mooie ex-vrouw Natasha) te bewijzen dat hij geen loser is.

 

Overdag werkt hij als beer in de dierentuin, 's avonds probeert hij zijn problemen te vergeten door piano te spelen. Immigranten komen en gaan, en op een dag arriveert een zekere Gennady in de dierentuin.

 

Hij blijkt de nieuwe echtgenoot te zijn van Nicolaï's onvergetelijke liefde,

 

Natasha...

Wil je nog meer te weten komen over Roman Klochkov? Klik dan op onderstaande link:

Anna Heuninck

Wil je nog meer te weten komen over Anna Heunninck? Klik dan op onderstaande link:

logo animatie 10 + 2.PNG

ROBBE VERVAEKE

Regisseur Robbe Vervaeke studeerde af aan de School of Arts met de met olieverf op glasplaat handgeschilderde korte animatiefilm 'Erszebet' (2008).

 

Terwijl hij zijn unieke benadering van het medium bleef verfijnen tijdens het werken aan zijn debuutfilm 'Norman' (2012), toerde de film met succes door het internationale kortfilmfestivalcircuit en won hij de Jean-Luc Xiberras Award voor Beste Debuutprijs op de prestigieuze Annecy International Animated Film Festival in Frankrijk.

 

Van zijn recente film ‘Fighting Pablo’ zullen er geschilderde beelden te zien zijn op de expo.

Screening op 20 januari tijdens de expo 'In motion' > Robbe Vervaeke ‘Fighting Pablo’ 2018

robbe.jpg

Een jonge kunstenaar werkt aan een portret wanneer een onverwacht moment van frustratie en twijfel zijn inspiratie verbrijzelt.

 

Afgeleid door zijn eigen nieuwsgierigheid, wordt hij plotseling overspoeld door een grote parade. Niet in staat om de charismatische aantrekkingskracht van deze uitgestrekte en groteske wereld te weerstaan, gaat hij op verkenning door zijn eigen kleurrijke ambities.

 

Maar wanneer het geweldige charisma van Pablo Picasso uiteindelijk alles bedreigt wat hem dierbaar is, leert hij terug te dringen om zijn eigen stem te herontdekken.

Robbe Vervaeke

Wil je nog meer te weten komen over Robbe Vervaeke? Klik dan op onderstaande link:

logo animatie 10 + 2.PNG

CHARLOT WINNE

Charlot uit Wervik is leerkracht animatiefilm aan de Academie voor Beeld Muziek & Woord van Menen en het SASK Roeselare.

In haar werk combineert klassieke rituelen, exotische culturen met een hedendaagse toets en creëert op die manier een (dis)harmonische werkelijkheid.

Tactiele sensaties en hedendaagse mode prikkelen traditionele beelden, een fluo draad baant zich een weg doorheen oeroude beschavingen en kleurrijke gebruiken.

Aan de hand van verschillende technieken (collage, tekeningen, video, animatie en installatie) ontwikkelt Charlot een persoonlijke weergave van een steeds veranderende realiteit.

Wil je nog meer te weten komen over Charlot Winne? Klik dan op onderstaande link:

logo animatie 10 + 2.PNG

EMMA DE SWAEF EN MARC JAMES ROELS

Emma De Swaef en Marc James Roels vormen een internationaal befaamd regisseursduo’s van stopmotion animatiefilm.

 

In Vlaanderen kennen we hen vooral dankzij het ‘stressmannetje’ van De Lijn. Maar ook in het buitenland zetten ze zichzelf op de kaart door met hun kortfilms alle grote animatieprijzen weg te kapen. Hun ‘Oh Willy’ is bijvoorbeeld één van de meest bekroonde Vlaamse kortfilms ooit.

 

Voor Netflix mocht het duo een hoofdstuk van ‘The House’ maken. Hun vorige film This Magnificent Cake! was een officiële selectie op Cannes Directors’ Fortnight, Toronto International Film Festival, Telluride en Animation Is Film Festival en ontving een Annie Award-nominatie, de André-Martin Award in Annecy en de hoofdprijs animatiefilm op het Ottawa Animation Festival. Uit deze film zullen een aantal poppen, sets en props te zien zijn op de expo.

image-asset (1).gif
new_running.gif
image-asset.gif

Wil je nog meer te weten komen over Emma De Swaef en Marc James Roels?

Klik dan op link aan de rechterkant:

logo animatie 10 + 2.PNG

JACKY DE GROEN

Screening op 20 januari tijdens de expo 'In motion' > Jacky De Groen ‘Spermaceti’ 2018

jacky.jpg

Matrozen doden de tijd onder een zinderende zon, wachtend op een teken van hun prooi. Een jonge geest keert naar binnen als het de houtnerf volgt.

 

Na bloedvergieten biedt een sterke arm een moment van beschutting. Een jongen krijgt zijn eerste tatoeage.

 

Spermaceti roept de overgangsruimte-tijd op van een jonge man die op de drempel van een inwijding staat.

 

Terwijl we schommelen tussen de onderwaterwereld en de bovenwereld, worden grenzen vloeiend.

Jacky De Groen

Wil je nog meer te weten komen over Jacky De Groen? Klik dan op onderstaande link: