top of page

FESTIVAL D'ACADEMIE - PRESENT
Zaterdag 11 februari '23 - 13.30 tot 17.30






























 

Zaterdag 11 februari '23 zet het academieteam en haar studenten alle atelierdeuren wijd open tijdens het Festival d'Academie (de dag van de Academies). Festival d'Academie is een jaarlijks event waarop niet alleen de AHA! maar alle academies voor deeltijds kunstonderwijs hun bruisende werking in de kijker zetten. 

Familie, vrienden en bezoekers worden uitgenodigd om deel te nemen aan deze familie activiteiten- en belevingsdag.

De rode draad doorheen deze dag is ‘Present’.

Het AHA!-team richt verschillende workshops, leer- en belevingsmomenten in voor iedereen tussen de 5 en 105 jaar.

De verschillende ateliers worden 'Present-labo's’ die je samen met familie en vrienden kan bezoeken, beleven en doen.

 

Iedereen kan gratis proeven en genieten van de vele mogelijkheden die de academie te bieden heeft.
Een fantastische familiedag om niet te missen.

Inschrijven op voorhand is niet nodig. 

 

Kom als je kan met de fiets of te voet en omzeil de parkeerdrukte. Je kan ook parkeren met de auto aan het Forestiersstadion daar is een ruime parking voorzien. In een kleine 10 minuten kan je via de wijkstraatjes en uiteindelijk via de Kouterstraat heel eenvoudig - en quasi in vogelvlucht - de academie via de tuin bereiken.

THEMA 'PRESENT' TOEGELICHT
 

Present: kunst maak je nu

Wie artistiek bezig is, leeft in de tegenwoordige tijd, staat in het moment en werkt in het ‘nu’. Als kunstenaar vertrek je van het heden en onderzoek je nieuwe sporen, beelden en technieken, waarbij je het toeval een kans geeft. Er is altijd verbinding met de actualiteit: elk kunstwerk is verbonden met of geïnspireerd door een moment. Elke uitvoering is de vrucht van maatschappelijke tendensen. Zo blijven oude beelden, muziek- of theaterstukken ook altijd nieuw.

3.PNG

Present: kunst maken is geven

Bezig zijn met kunst is een cadeautje geven aan jezelf: je neemt en krijgt tijd om jezelf te ontplooien en je artistieke mogelijkheden te verkennen. Je doet jezelf persoonlijke groei en verrijking cadeau.
Tegelijk geef je een geschenk aan de wereld: wat je maakt, raakt ook een snaar bij wie ernaar kijkt of luistert, het brengt hem of haar op nieuwe ideeën of zorgt voor een moment van artistieke beleving en verbinding.

Present: kunst maken is tonen

Wie iets geleerd of gecreëerd heeft, wil dat vroeg of laat ook presenteren. Ook daartoe krijg je in de academie de kans. Je werk tonen of presenteren doe je in de academie vaak samen; samen werken aan een voorstelling of tentoonstelling geeft energie. In de academie komen mensen van verschillende leeftijden en profielen samen, ze werken samen een project uit dat ze vervolgens met trots presenteren.

7.PNG

Present: hier zijn we en we doen ertoe

Op de Dag van de Academies tonen Kunstacademies en Academies voor Beeldende en Audiovisuele Kunst, Woordkunst-drama, Muziek en Dans wat ze bedenken, maken, ontwikkelen, spelen en creëren aan het grote publiek. Overal in Vlaanderen en Brussel gooien academies hun deuren open. Zo tonen ze niet alleen wat er binnen de lokalen en ateliers bruist aan creativiteit maar ook dat hun werk ertoe doet. Het is in en via kunst dat cruciale vragen worden gesteld die de maatschappij uitdagen en evolutie mogelijk maken. Hier zijn we en we doen ertoe!

bottom of page