top of page
keramiek.png

Initiatie Keramiek
voor volwassenen

Zit je graag met je handen in de klei? Wil je graag de mogelijkheden en begrenzingen van klei leren kennen? Dan is deze 2 jarige opleiding initiatie keramiek vast iets voor jou! 

De student maakt kennis met alle aspecten van klei. Via duidelijk omschreven opdrachten worden de basistechnieken aangeleerd: klei rollen, kleiplaten, potten draaien op de pottenbakkersschijf, decoratieve technieken, glazuren, mallen maken uit gips, werken met gietklei en stamperen, verschillende  stooktech-nieken, enz. 

instagram.png

Het beheersen van al deze basistechnieken is van fundamenteel belang, maar wordt niet als doel op zich beschouwd. Het is een middel om een inhoud vorm te geven. Het contact met het materiaal, het aanvoelen van de klei, het zelf doen en ervaren. 

Zonder het resultaat te verwaarlozen ligt de nadruk op het creatief proces. Gaandeweg zal de student op zijn/haar eigen tempo en met de nodige ondersteuning, een persoonlijke taal in klei ontwikkelen en een eigen stijl vinden.

Het keramiek atelier is een initiatie atelier en is enkel toegankelijk voor de student die nog nooit opgestart is in een 5 of 10 jarig opleiding in een officiële academie voor Deeltijds Kunstonderwijs. 

PRAKTISCH*
2 jarige opleiding
+ 1 jaar extra (indien gewenst)

HARELBEKE

18.00 tot 21.30

13.30 tot 17.00

18.00 tot 21.30DINSDAG

DONDERDAG

DONDERDAG


* kies 1 lesmoment


 

bottom of page