top of page
keramiek 4de graad.png

Keramiek
vanaf 16 jaar en volwassenen

Het keramiek atelier is voor de student gepassioneerd door ‘klei’. 

Na het volgen van de initiatieopleiding - waar het accent ligt op gerichte opdrachten en technieken - kan je terecht in het keramiek atelier om je artistiek met een eigen stijl te ontplooien. 

Studenten die reeds een 5 of 10 jarig traject in een officiële academie voor Deeltijds Kunstonderwijs hebben doorlopen of hiervan hebben geproefd kunnen zonder vooropleiding in hun 1ste jaar keramiek instappen.

Klei wordt in dit atelier zo breed mogelijk benaderd met als hoofddoel ruimtelijke kleisculpturen te realiseren.

instagram.png

In een aangename groepssfeer ga je op ontdekkingstocht met niet meer dan je handen en wat klei om je volop in uit te leven.

Binnen de draaitechniek kan je kiezen voor vrij of toegepast draaiwerk. De opleiding brengt je met zeer uiteenlopende thema’s en technieken elk jaar geleidelijk dichter bij een eigen vormentaal. Je kan kiezen uit verschillende technieken om je ideeën op persoonlijke wijze te verbeelden: draaitechniek, gietvormen en drukmoules, vormassemblage, vrije integratie van niet-keramisch materiaal, opbouwen met rollen of lappen enz.

 

Je leert omgaan met klei, kleur en het bakken in de ovens, grondstoffen, engobe- en glazuurtechnieken, textuur, reliëfwerking en ruimtelijkheid. Vormstudie en compositieleer ondersteunen de groei naar je individuele expressie en stijlvorming.

PRAKTISCH
10 jarige opleiding
+ 4 jaar specialisatie

 

HARELBEKE

18.00 tot 21.30WOENSDAG
 

bottom of page