top of page
peerlevend.png

LEVEND MODEL

VOOR VOLWASSENEN
 

Het atelier vertrekt vanuit het thema ‘levende model’. Van kunstnaakt tot flora, van waarneming tot uitdrukken van een sfeer...  Het atelier neemt de studenten mee doorheen diverse disciplines om aan dit thema een beeldende uitdrukking te geven. ‘Klassieke’ methodes worden afgewisseld of gecombineerd met meer experimentele manieren van werken. Variatie in materialen, technieken (schilderen, tekenen, boetseren), formaten, dragers, poses... 

De natuurgetrouwe weergave is niet het einddoel. Centraal is het onderzoek in verscheidenheid aan weergaven en interpretaties. Een ex-periment en zoektocht in verdieping naar waarneming/expressie en traditie/innovatie. Stap voor stap kan je nagaan welk traject jij verder wil bewandelen. Het ontwikkelen van een eigen beeldtaal staat hier voorop. 

Het terrein van de kunstgeschiedenis/kunstactualiteit wordt geïntegreerd als inspiratiebron en als constante wisselwerking tussen de verschillende disciplines (performance, fotografie, schilderkunst, beeldhouwkunst,…). 

Afhankelijk van je voorkennis word je na een eerste verkennend gesprek met de docent toegelaten tot deze opleiding of krijg je het advies om eerst een vooropleiding te volgen. 

De selectieprocedure voor dit atelier is terug te vinden op de website van de AHA! of te verkrijgen via het AHA!-secretariaat.
 

PRAKTISCH
10 jarige opleiding
+ 4 jaar specialisatie

 

HARELBEKE

18.00 tot 21.30DINSDAG


 

bottom of page