AHA! ONTHAALBROCHURE 2021-2022

 

Wil je alles te weten komen over de academie? Neem dan de onthaalbrochure door. Deze bestaat uit twee delen: 'het Academiereglement' en 'Wegwijs op de academie'.

Wens je een geprinte versie van de onthaalbrochure dan kan je deze aanvragen via het AHA!-secretariaat.

Via onderstaande knop kan je de volledige brochure downloaden.

 

 

 

 

download hier de onthaalbrochure


 

WIJZIGINGEN IN DE ONTHAALBROCHURE 2021-2022

 

DEEL 1 – ACADEMIEREGLEMENT

  • Art. 43

Afspraken brengen en ophalen van studenten 1ste & 2de graad

§1. Brengen van de student(jes)

De student(en) worden door hun ouder(s) of verantwoordelijke op de hoofdacademie naar de binnentuin gebracht en verblijven daar onder toezicht van een vakleerkracht totdat de lessen starten. Bij regenweer kan er geschuild worden onder de gaanderij. Bij het secretariaat kan je op het infobord de naam van de toezichter van dienst terug vinden. Toezicht wordt voorzien 10 minuten voor de aanvang van de lessen. Studenten worden in rijvorm in de binnentuin opgehaald aan de voor hen voorziene oriëntatiepaal en door de betrokken leerkracht naar het atelier gebracht. Ben je te laat en is de les reeds gestart, gelieve de student(en) naar het atelier van inschrijving te brengen.

Op de locatie Hulste en Stasegem verzamelen de studenten op de aangeduide zone door de leerkracht.

Op de locatie Bavikhove verzamelen de studenten op de speelplaats (achter de metalen poort).

§2. Ophalen van de student(jes)

Studenten worden op de hoofdacademie opgehaald in de binnentuin aan de hen toegewezen oriëntatiepaal. Niet op de gang en niet aan de academie ingang. Studenten die met de fiets, te voet of zonder begeleiding de academie na de lestijd mogen verlaten, dienen aan de leerkracht een briefje opgemaakt en ondertekend door een ouder af te geven met daarop de toestemming om de academie zelfstandig te verlaten. Zonder briefje kan de leerkracht geen toestemming geven aan de student om het atelier te verlaten. Briefje vergeten mee te geven? Geen probleem neem contact op met het secretariaat. Altijd met de fiets, te voet of zelfstandig? Laat dit weten aan het secretariaat en dit wordt genoteerd op de klaslijst van de leerkracht, een herhalend briefje is dan niet meer nodig.

Op de locatie Hulste en Stasegem worden de studenten opgehaald op de aangeduide zone door de leerkracht.

Op de locatie Bavikhove worden de studenten opgehaald op de speelplaats (achter de metalen poort).

 

Vintage Comic Books
Open Books

DEEL 1 – ACADEMIEREGLEMENT

  • Art. 44

Afspraken aanmelden en afmelden van studenten 3de graad

§1. Aanmelden van de student Bij aankomst op de academie vertrekt de student zelfstandig naar zijn/haar atelier naar keuze en zorgt ervoor dat hij/zij tijdig aanwezig in het atelier (ten laatste op het startuur van het lesmoment).

§2. Afmelden van de student Na afloop van de lessen mag de student het atelier zelfstandig verlaten. Wenst de student vroeger het atelier te verlaten dan meldt de student zich af bij zijn/haar leerkracht aangevuld met het afgeven van een geldig briefje opgemaakt door een ouder met daarop de toestemming om de academie vroeger te verlaten. Geen briefje? Dan kan er vanuit het secretariaat ook via de telefoon toestemming gevraagd worden.

DEEL 1 – ACADEMIEREGLEMENT

  • Art. 67

Doorheen de 4de graad en Specialisatie wordt de leerling geëvalueerd door een interne of externe jury (afhankelijk van beschikbaarheid).

  • Art. 76 § 5

§5. We stimuleren op de academie een gezonde levensstijl en vragen aan de ouders van de studenten en de studenten om te kiezen voor een gezonde snack (chips, chocolade, snoep en suikerrijke dranken mijden we graag op de academie).

Books

DEEL 2 – WEGWIJS OP DE ACADEMIE

  • Hoofdstuk 3: Het onthaal/toegang tot de academie.

    • Nieuwe openingstijden/bezetting secretariaat.

               Het onthaal op de hoofdacademie wordt voorzien door het AHA!-         

               secretariaat, toegang via de Tientjesstraat 4 te Harelbeke.

      Openingstijden:

              • Di 13.10 – 20.30

              • Woe 13.10 – 20.30

              • Do 9.30 – 12.00 13.10 – 20.30

              • Vr 13.10 – 17.30

              • Za 8.30 – 12.00 12.00 – 15.30

      Toegang tot de academie.

              • Di 13.10 – 21.40

              • Woe 13.00 – 21.40

              • Do 9.30 – 12.00 13.10 – 21.40

              • Vr 13.10 – 21.10

              • Za 08.30 – 15.30

A Book

DEEL 2 – WEGWIJS OP DE ACADEMIE

  • Hoofdstuk 17: Parkeerafspraken/fietsenstalling.

Matig je snelheid - Academieomgeving is ‘Fietsstraat’. Voor en na afloop van de lessen kan het druk zijn in de omgeving van de academie, matig daarom je snelheid. Hou de academie-omgeving veilig! Let op de Academieomgeving is een fietsstraat met zone 30 en waarbij fietsers overal voorrang hebben. Een fietser voorbij steken is verboden.

Parkeerafspraken Hoofdacademie. In de straat voor de inkom van de academie (Tientjesstraat 4) is er een zoen- en vroem voorzien. Deze zone is niet bedoeld om te parkeren, maar enkel om studenten op te pikken of af te zetten. Er zijn parkeermogelijkheden op enkele minuten stappen. Hieronder een opsomming van de parkeermogelijkheden geïllustreerd op een luchtfoto. Dubbel parkeren en parkeren aan een gele stippellijn is niet toegelaten.

 

Parkeermogelijkheid 1 > Parking Eiland-pleintje.

Parkeermogelijkheid 2 > Parking ter hoogte dokterspraktijk de Molen.        

Parkeermogelijkheid 3 > In de Kouterstraat. Via deze straat kan je te voet de academietuin bereiken (zie blauw aangeduide strook).

Opgelet: De parkeerzone gelegen achteraan de academie (met Chiro en Rode Kruis werking) wordt best vermeden dit om de veiligheid van de fietsende en wandelen studentjes te garanderen.

 

Fietsenstalling

Er is een overdekte fietsenstalling voorzien aan de hoofdingang en een fietsenstalling onder de gaanderij ingang tuinpoort en net voor de inkom academietuin.

 

 

 

 

DEEL 2 – WEGWIJS OP DE ACADEMIE

  • Hoofdstuk 20 Multimediazone/Infozone/Kopiemachine/Internet

Kopiemachine/Printen

De student krijgt een 45-tal gratis kopieën per academiejaar. Hiervoor kan hij/zij de kopiemachine in de exporuimte gebruiken of vanop de daarbij horende computer een aantal prints maken.

Iedere student vanaf de 3de graad krijgt een kopieer/printcode op aanvraag op het secretariaat. Er kunnen extra kopie credit aangekocht worden op het secretariaat. Slides worden voorzien door het secretariaat en kunnen daar gekopieerd en los van de gratis kopieën betaald worden.

 

 

Books
parkeren.JPG