VANAF 16 JAAR

leertraject van 5 jaar

 

“Een spanningsveld tussen 
schilderkunstige vaardigheid en 
persoonlijke artistieke beleving.“

Schilderkunst is beeldend onderzoeken, waarin verf een centrale rol speelt. De discipline schilderkunst omvat verschillende technieken. De transparantie van aquarel, de complexiteit en tastbaarheid van olieverf, de snelheid van acrylverf. Deze komen aan bod al dan niet in combinatie met elkaar. De basis van dit atelier vertrekt vanuit de waarneming en het leren kennen van je materie.

 

Aan de hand van uiteenlopende en gevarieerde opdrachten verkent de leerling de grenzen van realiteit en abstractie, materialiteit en vluchtigheid. Geleidelijk aan ontdek je op een persoonlijke manier de eigenheid en authenticiteit van het werken met de materie verf. Deze zoektocht naar je eigen uitdrukkingsvorm verloopt explosief of juist heel ingetogen, telkens met een bijzondere aandacht voor het metier van het schilderen.

Het experimenteren neemt hier dan ook een prominente rol in, waardoor nieuwe inzichten bij elk werk verworven worden en nieuwe keuzes kunnen gemaakt worden bij een nieuw werk. Doorheen deze opleiding legt de leerling een parcours af dat resulteert in schilderijen met een unieke stijl.  

Maak je keuze uit één of twee lesmomenten uit onderstaand aanbod.

LESMOMENTEN

 

LOCATIE AHA!    
•  woensdag     18.00 - 21.30
•  donderdag    13.30 - 17.00
•  donderdag    18.00 - 21.30
•  zaterdag          8.45 - 12.15
+ aanvullend atelier Kunsttijd

INKIJK-ATELIERS@HOME

DE VIRTUELE EINDEJAAREXPO

ATELIER SCHILDERKUNST

  Schilderkunst  

Locatie AHA!-secretariaat

 

Tientjesstraat 4

8530 Harelbeke

056 73 34 05

aha@harelbeke.be

  • Facebook Social Icon

© 2016 Academie Harelbeke Anders!