top of page
PRAKTISCH*
5 jarige opleiding
+ 2 jaar specialisatie
 

HARELBEKE

18.00 tot 21.30

13.30 tot 17.00
18.00 tot 21.30

08.45 tot 12.15WOENSDAG

DONDERDAG


ZATERDAG


* kies 2 lesmomenten


 

schilderkunst.png

Schilderkunst
vanaf 16 jaar en volwassenen

Schilderkunst is een beeldend onderzoek door gebruik te maken van verschillende technieken, waarin verf een centrale rol speelt. De transparantie van aquarel, de complexiteit en tastbaarheid van olieverf, de snelheid van acrylverf. Deze technieken komen tijdens de opleiding aan bod al dan niet in combinatie met elkaar. 

Het atelier vertrekt vanuit waarneming en het leren kennen van je materie. Aan de hand van uiteenlopende en gevarieerde opdrachten verken je de grenzen van realiteit en abstractie, materialiteit en vluchtigheid. 

Geleidelijk aan ontdek je op een persoonlijke manier de eigenheid en authenticiteit van het werken met verf. Deze zoektocht naar je eigen uitdrukkingsvorm verloopt explosief of juist heel ingetogen, telkens met een bijzondere aandacht voor het metier van het schilderen. 

Het experimenteren neemt dan een prominente rol in, waardoor nieuwe inzichten bij elk werk verworven worden en nieuwe keuzes gemaakt worden bij de realisatie van een volgend werk. 

 

Doorheen deze opleiding leg je een parcours af dat resulteert in schilderijen met een eigen unieke stijl. Tonen en bespreken van je werk maken deel uit van deze opleiding.

instagram.png
bottom of page